We hebben allemaal wel kledingstukken in onze kast liggen die we al jaren niet meer dragen. Toch doet het soms pijn om deze weg te gooien, omdat we er mooie herinneringen aan over hebben gehouden. Of zul je zien dat als je ze weggooit, je ze ineens weer nodig blijkt te hebben. Een handige oplossing hiervoor is een kleding make-over! Zo verander je je oude kleding in een nieuw item en kun je er weer een tijdje mee vooruit. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder.

Knippen

Het kan zomaar zijn dat je een shirt met lange mouwen hebt die je niet meer draagt of een paar jeans. Geef deze kledingstukken een compleet andere look door er de schaar in te zetten. Zo kun je van lange mouwen korte mouwen maken of spaghettibandjes. Ook kun je jeans omtoveren tot shorts of een driekwartbroek. Ook kun je bij het kniestuk van een broek een gat knippen, voor een extra stoere look.

Naaisels

Als je het kledingstuk in tact wilt laten, is het ook leuk om deze te borduren of te versieren met naaisels. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke streep op de zijkant van je broek of een mooie bloem of figuurtje op je T-shirts. Zo geef je je kleding een speelse twist en maak je hiervan een item dat niemand anders heeft. Je kunt ook een beetje spelen met kralen, lovertjes en glitters.

Bedrukken

Wil je liever niet je kleding zelf borduren of in de weer met naald en draad? Laat dan een oud shirt bedrukken. Zo kun je kiezen uit diverse printjes, afbeeldingen en teksten die jij op een shirt wil laten zetten. Zo weet je zeker dat je een nieuw item krijgt van een mooie kwaliteit, als je niet helemaal zeker bent van je knutselkunsten.