Het klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Theesoorten die populairder worden, omdat deze massaal op sociale media gedeeld worden. We hebben het de afgelopen jaren veel gezien. We zien dat de doelgroep ook vooral jonge tienermeiden zijn die hun favoriete influencers navolgen. Deze influencers bezoeken natuurlijk een hoop plekken in de wereld en nemen diverse, populaire dingen mee die gedeeld worden op hun platforms. Laten we eens kijken wat de populairste theesoorten zijn van tegenwoordig!

Steeds minder theezakjes, steeds meer natuurlijk

De bekende standaard theezakjes die je bij de supermarkt kunt kopen worden steeds minder populair. We zien dat mensen steeds meer terugkeren naar een zo natuurlijk mogelijke leefstijl. Dit houdt in dat we zelf een thee kruidenmix maken van diverse kruiden. Deze kruiden worden vervolgens gekocht op de markt, een lokale boer of een biologische winkel of supermarkt. Of het duurder is? Ja zeker, maar steeds meer mensen zijn bereid hier meer voor neer te leggen. Of het daadwerkelijk gezonder is? Dat ligt eraan waar je je kruiden koopt, wat voor kruiden je koopt en hoe je deze kruiden gebruikt. Uiteindelijk bestaan er een hoop theesoorten en zo heeft iedere theesoort weer een andere manier van bereiden.

Groene thee, maar dan anders

De twee populairste theesoorten die we steeds meer voorbij zien komen zijn mate en matcha thee. Matcha thee kun je warm drinken met water of met melk. Je kunt matcha thee ook koud drinken met ijsklontjes. De smaak is niet erg zoet en heel apart, maar veel jongeren vinden het een lekkere smaak.

Verder is ook mate steeds bekender. Dit is een thee uit Zuid Amerika wat in een speciale theekop wordt gedronken. Het is een thee die met elkaar gedronken wordt en wat zorgt voor een warme, tropische sfeer.