Tegenwoordig is het niet lastig om ondernemer te worden. Droom jij er al een tijdje van om je eigen webshop te beginnen? Het starten van een webshop is simpel: je hebt geen diploma’s nodig en webwinkelsoftware is ook niet extreem duur. Maar waar moet je allemaal aan denken?

Webwinkelsoftware

Je kunt zelf je webshop bouwen, maar je kunt ook een internetbureau inschakelen. De organisaties die de software bieden, hebben veel ervaring in het starten van webwinkels. Hierdoor kunnen ze jou stap voor stap helpen. Bekende software is bijvoorbeeld JouwWeb of Shopify.

Marketing

De webshop is af, je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de producten zijn ingekocht. Tijd om aan de slag te gaan met marketing. Het is belangrijk dat klanten jou weten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met advertenties of organische zoekresultaten in Google. Je kunt je ook aansluiten bij bekende platforms. Bol.com of Amazon zijn partijen waar jij de producten kunt aanbieden.

Logistieke planning

Je hebt je een tijdje bezig gehouden met marketing en nu stromen de eerste bestellingen binnen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de verzending en opslag. Wanneer je een voorraad moet opslaan, is het goed om na te denken over een eigen magazijn. Hoeveel legbordstellingen of andere magazijnstellingen je nodig hebt, ligt aan de hoeveelheid voorraad. Je kunt ook gebruik maken van dropshipping, zo hoef je niet je eigen opslag te regelen. Toch heb je met dropshipping meer last van concurrenten. Als je bij een groothandel je producten inkoopt, kun je een uniek assortiment samenstellen.