Vakantie Overijssel

Houd je van nuchter en het boerenland dan zit je bij een vakantie Overijssel helemaal gebakken, de provincie zit vol met prachtige rivieren. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een schitterend gebied waar je de mooiste wandel en fietstochten kunt maken. Ga naar Twente, een eigenwijze regio met zijn eigen karakter maar erg leuk om te zijn. Mooie stadjes als Dalfsen, Ommen en Hardenberg, hier vind je ook leuke campings als je van kamperen houdt, deze campings zijn bijzonder geschikt voor families.

Vakantie Overijssel

Gezellige steden om te winkelen

Kampen, Zwolle en Deventer zijn perfecte steden om een dagje weg te gaan, veel historische panden en leuke straatjes in de oude centra. Je kunt er ook gezellig winkelen in de oude winkelstraten. Almelo en Enschede gelegen in Twente zijn wat minder aantrekkelijk, dit komt door de vele nieuwbouw die er is gebouwd. De officiële hoofdstad van Overijssel is Zwolle, de stad is omgeven door een gracht in de vorm van een ster. Gezellige pleinen met cafés, boetiekjes en koffietentjes. Hier komen modern en oud samen, de stad heeft een rijk verleden.

Kampen

Tijdens een vakantie Overijssel kun je niet om Kampen heen, de stad heeft een van de best bewaarde stadscentra van Nederland. De stad heeft heel erg veel historische monumenten, waaronder poorten, torens en gebouwen. De ophaalbrug van de stad is echt een bezienswaardigheid met zijn gouden wielen, deze zie je al van veraf. In Deventer vind je een belangrijke haven van vroeger, tegenwoordig wordt deze gebruikt als hippe ontmoetingsplek voor jongeren.