Hoewel het groene licht nog niet gegeven is voor vakanties, dromen we natuurlijk allemaal van een heerlijk weekendje weg. Bijvoorbeeld een stedentrip Rome of een lang weekend Italië. Zoals je merkt ligt mijn focus vooral op de Italiaanse hoofdstad. Waarom? Omdat je echt de geschiedenis kunt ervaren in deze geweldige stad. Wanneer je benieuwd bent wat ik precies bedoel, dan kun je gewoon verder lezen. Ik neem je namelijk mee naar de prachtige Italiaanse hoofdstad. Ga er dan ook maar goed voor zitten! Wie weet leer je stiekem ook gelijk wat nieuws over Rome. 

Centrale punt van bijzondere ontwikkelingen

Zoals je misschien wel weet is Rome een zeer oude stad. De Italiaanse hoofdstad bestaat om en nabij alweer 2700 jaar. Door de jaren heen is de stad altijd een belangrijke metropool geweest van Europa. Hierdoor is Rome meer dan eens het centrale punt geweest voor bijzondere ontwikkelingen. Dit zie je dan ook terug wanneer je door de straten van de Italiaanse stad loopt. Zo kun je heerlijk ronddwalen in het oude centrum van de stad. Daar sta je versteld van de sierlijke details waar de gebouwen rijk mee zijn. 

Het geloof en Rome

Natuurlijk kun je niet over Rome vertellen zonder het Vaticaan te vermelden. Binnenin de stad ligt het onafhankelijke koninkrijk van het Rooms-katholieke geloof. Het zal je dan ook niet verbazen dat het geloof een belangrijk onderdeel is van de cultuur die heerst in Rome. Als je tijd hebt, dan is een wandeling in het Vaticaan zeker de moeite waard. Hiervoor hoef je niet naar binnen te gaan. Het gebouw is rijkelijk versierd met allerlei prachtige beelden. 

Oud centrum én bruisende kern 

Geloof is echter niet het enige dat karakteristiek is aan Rome. Ondanks het rijke historische centrum kent de Italiaanse hoofdstad een bruisende kern. Hierdoor is er voor de jongere reizigers onder ons ook genoeg te doen in deze prachtige stad. Zo zijn er genoeg hotspots waarmee je jouw verblijf kunt vullen. Denk bijvoorbeeld aan leuke restaurantjes of gezellige bars om jouw stedentrip Rome onvergetelijk te maken. 

De heerlijke Italiaanse keuken

Ten slotte wil ik mijn oratie afsluiten met het eten. Ik ben zelf namelijk groot fan van Italiaans eten en het eten in Rome is niet vergelijkbaar met wat wij in Nederland maken. Zo heb ik een middag alleen verse tomaten, brood en echte buffelmozzarella gegeten. Het voelde werkelijk als een maaltijd voor een koning of koningin! 

Ja, als we weer mogen reizen dan weet ik het wel. Een stedentrip Rome staat in dat geval bovenaan mijn to do-lijstje!