Het is een van de grootste blunders die je als man kan begaan: een leuk lingerie setje kopen voor je vrouw, die vervolgens twee maten te groot of te klein blijkt te zijn!

Maar wees niet bang. Ik heb genoeg tips voor het kopen van grote maten lingerie als je je liefje wil verwennen.

Vaak is het rond Valentijn dat er veel mannen boetiekjes bezoeken op zoek naar een super sexy setje voor hun vriendin. Het is een lief aanzicht: vaak nemen ze een foto mee en zoeken daarmee hulp bij de verkoopsters. Een foto alleen is helaas niet genoeg voor een verkoopster om deze man te geven wat hij zoekt.  Voordat je je begeeft naar een lingerie zaak, doe je research:

1. Wat draagt ze graag?

De eerste tip is eens kijken naar wat je vrouw tot nu toe vaak draagt. Welke kleur (zwart is geen kleur!) draagt ze vaak alledaags? Meer pastel, meer opvallend? Ziet ze er goed uit in rood? Of is het juist purper dat haar een goddelijke uitstraling geeft? Let met name op wanneer je vriendin of vrouw op stap gaat met vriendinnen: dan wil ze er vaak op haar best uit zien.

2. Wees sneaky

Neem eens een kijkje in de onderboeken lade van je vriendin. Draagt ze graag cheeky shorts of juist thongs? Gaat ze voor een bikini slipje, boyshorts of een g-string? De granny panties kan je achterwege laten in deze kwestie, die zijn enkel voor comfort en noodsituaties.

3. De maat van de BH

Ook de bh lade zal je moeten inspecteren. De juiste bh vinden is voor een vrouw al een kriem, met name een bh grote maten. Vaak zullen vrouwen voor eeuwig blijven plakken bij een comfortabele bh die ze al jaren hebben, en dusdanig is uitgerekt dat hij nu goed past en comfortabel zit. Kijk naar de bh’s die je vrouw recentelijk heeft gekocht en vaak draagt. Die zullen het beste beeld geven van een goede maat. En voor de volledigheid: je bent op zoek naar een nummer én een letter. De nummer geeft de omtrek aan, waar de letter de cupmaat indiceert.

4. Stijl

Denk aan de normale uitstraling die je vrouw heeft. Sommige vrouwen houden van een super romantische, vrouwelijke look. Anderen gaan meer voor een wat duisterdere of sophisticated look. Denk erom, het gaat erom wat je vrouw leuk vindt, niet wat jij leuk vindt. Daar zal ze zich het meest comfortabel in voelen, en het meeste genot uit halen.

Dit vooronderzoekje kost misschien even tijd, maar succes is gegarandeerd!