belang motorverzekering afsluiten

Waarom is een motorverzekering afsluiten belangrijk? Dat vraag je je misschien af wanneer je een motor aanschaft en gaat kijken naar motorverzekeringen. Als een motorrijder moet je extra goed opletten op de weg. Dodelijke ongelukken in het verkeer komen vaker voor met motoren dan met auto’s. Maar naast dat je natuurlijk om je leven moet denken, moet je ook denken om het leven van anderen en om je motor. Een motorverzekering beschermt je tegen allerlei kosten die je zorgen kunnen geven. Hoe dan? Dat lees je hieronder.

Het is verplicht

Het is verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Dit is vooral om anderen te beschermen tegen schade die jij maakt als motorrijder. Het lijkt daarmee dus erg op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld, jij veroorzaakt een ongeluk tijdens het motorrijden. Daarbij veroorzaak je schade aan iemands auto. De motorverzekering dekt de schade die jij hebt gemaakt aan die ander zijn auto en zorgt er dus voor dat de ander zijn auto niet verliest. Je eigen schade is niet automatisch gedekt, maar dit kun je wel als optie kiezen.

Dekking van eigen kosten

Je kan er voor kiezen om je te verzekeren tegen schade aan je eigen motor. Dat kan je een hoop geldzorgen besparen. Motoren zijn niet alleen duur in aanschaf, ook de reparaties zijn niet goedkoop. Je motor is beschadigd terwijl die geparkeerd stond, of je laat hem een keer omvallen. Een motorverzekering kan de kosten dekken van reparaties voor dit soort ongelukken. Wil je niet ineens honderden euro’s neer moeten leggen voor een reparatie, dan is het zeer verstandig om voor een paar euro per maand je motor te verzekeren.

Diefstal

De grote nachtmerrie van elke motorbezitter: je motor is gestolen. Gelukkig kun je je hier tegen verzekeren. Let wel op bij het afsluiten van je verzekering wanneer diefstal precies wordt vergoed. Sommige verzekeringen vragen om je motor te parkeren in een garage, terwijl bij andere verzekeringen je je motor buiten mag parkeren. Daarnaast zitten er vaak eisen aan je motorslot. Wordt je motor gestolen en stond je motor niet op slot met de vereiste beveiliging? Dan krijg je misschien niks uitgekeerd. Kies daarom zorgvuldig naar jouw situatie!

Dan is het nu natuurlijk tijd om een motorverzekering af te sluiten! Weet je nog niet waar je een motorverzekering kan afsluiten? Kijk eens bij Direct Motor Verzekeren.