Er is niet veel leuker dan een geslaagd tuinfeestje. Zeker nu de zomer weer om de hoek staat, is het heerlijk om buiten, in de frisse lucht, een leuk feestje te organiseren. Maar hoe organiseert iemand een geslaagd feestje? Er zijn een paar aspecten om op te letten. Wanneer dat gedaan wordt, kan iedereen een leuk en betaalbaar tuinfeestje organiseren.

Uitgenodigden

Het belangrijkste van ieder feestje zijn de gasten, want zonder gasten is er eigenlijk geen feestje. Wie de gasten zijn, wordt natuurlijk zelf uitgekozen. Het is altijd handig als deze gasten goed met elkaar om kunnen gaan, maar dit hoeft niet! Een (tuin)feestje kan een goed moment zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

Benodigdheden

Om de zorgen over het weer iets te verminderen, is het altijd handig om een partytent te huren. De overdekking zal ervoor zorgen dat niemand hoeft na te denken over wat het weer zal gaan doen, bijvoorbeeld als er een voorspelling van regen is. Voor koudere maanden is het handig om heaters te huren. Zo blijft de partytent een beetje warmer dan buiten de tent. Dit zorgt voor meer comfort bij de gasten. Wanneer het warm is buiten, kunnen de flappen van een partytent open worden gedaan zodat er frisse lucht binnenkomt. Goed voor alle weersomstandigheden, dus!

Natuurlijk kunnen stoelen en tafels niet vergeten worden. Zorg dat er genoeg zitplekken zijn voor alle gasten. Het is niet zo fijn als iemand de hele avond moet staan, omdat er simpelweg geen plek is. Tafels zorgen ook voor meer comfort, aangezien het eten en drinken op de grond zetten niet heel praktisch is.

Verlichting is niet te missen bij een tuinfeestje. Het geeft niet alleen meer veiligheid, het kan ook sfeer met zich meebrengen. In vrijwel elke tuin zien lampionnen en fairylights er leuk en aangenaam uit. Deze zijn voor weinig te koop bij vele winkels. Dit zal weer een paar kosten besparen, aangezien de prijs van een tuinfeestje soms ineens snel kan gaan klimmen.

De decoratie zal de sfeer van het feest beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat de decoratie bij de toon en bij het soort feest past. Decoratie kan zo formeel en netjes zijn als iemand het maar wilt hebben. Het is handig om de decoratie niet al te gebonden aan het thema te maken. Zo kan het worden hergebruikt voor andere feestjes.

Muziek

Geen feestje is compleet zonder muziek. Bij het uitzoeken van de perfecte muziek is het belangrijk om de toon van het feestje te begrijpen. Bij formelere feestjes wordt er in het algemeen rustigere muziek gedraaid. Bij informelere feestjes zijn hippere, snellere liedjes the way to go. Let er wel op dat de muziek niet overheerst. Bij een feestje is het ook leuk als mensen kunnen praten met elkaar, wat niet mogelijk is als de muziek te hard staat. Daarnaast geeft harde muziek veel overlast bij eventuele buren.

Catering

Als laatste puntje is het belangrijk om voldoende eten en drinken te hebben. Bij een tuinfeestje kan er goed worden gebarbecued, maar verschillende kleine hapjes zijn ook leuk om te hebben. Zorg ook voor genoeg drinken. Het is handig om emmers met koud water of een koelkast buiten te hebben staan, zodat de gasten niet de hele tijd naar binnen hoeven te wandelen wanneer zij drinken willen halen. Bij tuinfeestjes geld: beter te veel eten dan te weinig. Als er teveel over is, kan het altijd meegegeven worden aan de gasten.