Tegenwoordig gebruiken steeds meer vrouwen een wimperserum en laten ze wimperextensions en andere neppe toevoegingen liever links liggen. Logisch, aangezien een wimperserum je wimpers op natuurlijke wijze verlengen én voller maken. Zo krijg je een mooie oogopslag en doe je veel langer met het resultaat dan wanneer je om de zoveel weken terug moet naar een schoonheidssalon voor extensions. Maar hoe gebruik je nu eigenlijk een wimperserum? Je leest het hier!

Werking

Elk wimperserum heeft weer andere ingrediënten en heeft dus ook een andere werking. Daarom is het lastig om vast te stellen wanneer je resultaat gaat zien of hoelang het serum werkt. Kijk altijd goed naar of de ingrediënten natuurlijk zijn en dat het serum geen chemische stofjes bevat zoals Bimatoprost. Dit kan erg nadelige effecten hebben voor je ogen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Tegenwoordig mogen alleen wimperserums op de markt worden gebracht die voldoen aan de Europese richtlijnen van cosmetica.

Aanbrengen

Een wimperserum is heel makkelijk te gebruiken. Maak eerst je ogen goed schoon en zorg ervoor dat er geen make-up resten meer zitten. Vervolgens kun je het wimperserum aanbrengen door met het kwastje voorzichtig langs de wimperrand te strijken. Zorg ervoor dat er hierbij geen serum in het oog komt, maar alleen op je wimperhaartjes. Doe dit elke avond gedurende 6 weken en merk al resultaat! Hoewel je na 6 weken ongeveer dus al merkt dat je eigen wimpers langer en voller zijn, is het belangrijk om het serum door te blijven gebruiken voor ongeveer 8 tot 12 weken. Dan hebben alle haartjes hun volledige groeicyclus doorlopen en weet je zeker dat ze hun maximale groeilengte hebben bereikt. Nu kun je genieten van prachtig volle wimpers! Na een aantal weken of maanden kun je weer hetzelfde proces herhalen als de wimperhaartjes weer uitgevallen zijn.