Thee is een drank dat steeds populairder wordt. Zowel theezakjes als losse thee zijn de laatste jaren erg booming. En terecht, want naast de lekkere smaak is dit drankje ook nog eens super gezond! Zo activeert thee ons metabolisme en draag het bij aan een goede stofwisseling. Het enige wat je moet doen is water koken en hier de thee indoen, toch? Hoewel dit makkelijk klinkt, zijn er ook bepaalde voorwaarden voor het zetten van een goed kopje thee. Welke dit zijn, lees je hier!

Temperatuur

Dit klinkt waarschijnlijk ongeloofwaardig, maar toch is het zo: thee kan verbranden door té heet water. Hierdoor kan het zo zijn dat je thee heel bitter wordt en niet de optimale smaak kan afgeven. Voor groene en witte thee is een temperatuur van 75 tot 80 graden normaal. Als het water gekookt is, is het vaak nog te heet. Laat het daarom heel eventjes afkoelen, voordat je de thee erin doet. Als je hier geen geduld voor hebt, kun je natuurlijk ook beetje koud water toevoegen. Nu zal de thee licht en frisser van smaak zijn!

Hoeveelheid thee

Tegenwoordig zijn er duizenden soorten thee te koop. Zo kun je online thee kopen, maar kun je ook in de winkel jouw favoriete smaakje thee kopen. Hierbij heb je nog eens de keuze of je losse thee wilt hebben of thee in zakjes. Kortom, genoeg om een voorraadje in te slaan. Bij het zetten van een kopje thee is het wel belangrijk dat je kijkt naar de hoeveelheid thee dat je in het water doet. Hierbij bedoelen we dus vooral de losse thee. Bij het zetten van thee kun je beter te weinig thee toevoegen dan te veel. Meestal is één theelepel al voldoende. Veel mensen gebruiken te veel thee, wat zonde is aangezien de smaak er niet beter op wordt. Ook ben je zo sneller door je voorraad heen.