Europa heeft de mooiste vakantiebestemmingen als je het ons vraagt. Je vindt hier van alles! Van mooie natuurgebieden en bergen tot aan tropische stranden. Maar wat zijn nu precies de leuke plekken om naartoe te gaan? Om deze keuze iets makkelijker voor je te maken, hebben wij de leukste vakantiebestemmingen in Europa voor je op een rij gezet!

Portugal

Dit land staat vooral bekend om de kleurrijke steden en dorpjes. Het is een perfect land voor een afwisselende vakantie, met de zonnige kusten en groene eilanden. Zo kun je hier terecht voor een actieve vakantie, aangezien er veel mooie wandelroutes zijn door dit land. Maar ook voor een relaxvakantie aan het strand, ben je hier aan het juiste adres. Populair stadjes zijn voornamelijk Madeira, Lissabon en Albufeira.

Frankrijk

Hiernaast is Frankrijk ook een erg geliefd vakantieland. Hier vind je diverse streken met elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Hier kun je terecht voor een citytrip naar Parijs of Lyon, maar ook voor een zonvakantie aan de Côte d’Azur of een wintersportvakantie naar de sneeuwzekere skigebieden in de Franse Alpen. Hiernaast staat Frankrijk bekend om de goede verblijfsaccommodaties. Ben je op zoek naar een camping vlakbij het strand? Frankrijk barst van de campings en vakantiehuizen Zuid Frankrijk.

Spanje

Spanje mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. In dit land vind je mooie steden en Costa’s langs de kustlijn. In dit land kun je ook terecht voor zowel een actieve als ontspan vakantie en kun je genieten van de heerlijke Spaanse tapas en lekkernijen. Bekende plekken in Spanje zijn voornamelijk Barcelona en Valencia. Maar je vindt hier ook de Canarische Eilanden en de Balearen. Het voordeel van een vakantie naar Spanje is dat je het heel gemakkelijk met de auto kunt bereiken en dat het ook niet lang vliegen is.