boerderij werk makkelijker maken

Vroeg eruit, de dieren voeren, voor de gewassen zorgen. Op de boerderij is het altijd druk. Daarom is alles wat het werk makkelijker maakt welkom op de boerderij. Of dat nu goede machines zijn, zoals van Lekkerkerker Equipment, of een simpele life hack die ervoor zorgt dat je je gereedschap makkelijker terugvindt. Benieuwd wat de beste trucs zijn om het leven op de boerderij net iets makkelijker te maken? Lees dan snel verder!

Koffie tijdens het boerenwerk

Je zit middenin je werkweek en er begint je iets op te vallen: je begint nu wel erg veel bekers en kopjes te verzamelen in de wagen. Helaas valt het meestal pas op als een van de bekers met een restje koffie is omgevallen en een lastige vlek heeft gemaakt. Wat kan je daaraan doen? Maak slim gebruik van wat je nog meer in de wagen hebt liggen. Je hebt waarschijnlijk wel een of twee extra paar schoenen of laarzen standaard in de wagen. Gebruik deze handig als bekerhouder voor die net niet opgedronken kopjes koffie!

Vindt je spullen makkelijk terug

Heb je niet genoeg opbergruimte voor al het kleine gereedschap in de schuur? En kun je daardoor je spullen vaak net niet makkelijk terugvinden wanneer je het nodig hebt? Een bekend probleem onder drukke boeren. Los het makkelijk op met een stoffen of plastic schoenenrek dat je over een deur kan hangen. Hang het op waar je maar wilt om het boerenleven makkelijker te maken. Je kan het gebruiken in de schuur, maar ook in je wagen. Voortaan kun je makkelijk bij al je gereedschap!

Heb je het hek wel dichtgedaan?

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je zo druk bent op de boerderij, dat alles op de automatische piloot gaat? Je bent bezig met de melkmachines terwijl je denkt: heb ik het hek wel dichtgedaan? Om dat soort dingen voortaan niet te vergeten, hebben we een simpele truc: bedenk een ‘onthoud ritueel’. Dit is een kort gebaar wat je doet nadat je automatische taken hebt gedaan. Bijvoorbeeld drie keer je neus aanraken, of twee keer in je vingers knippen. Als je dan terugdenkt aan dat moment, weet je sneller of je de taak hebt gedaan. Wissel je ritueel wel af, zodat het niet ook een automatische handeling wordt!

Woon jij op een boerderij en heb een goede tip om het onderhoud van de machines makkelijker te maken, of het werk sneller of slimmer te doen? Deel het vooral!