In 2021 moeten we veel thuis en binnen blijven. Na een jaar begint dat best wel beklemmend te voelen (of misschien voelde je dat al vanaf dag 1). En het nare is, dat tegenover dat binnen zitten helemaal geen uitlaatklep staat. Normaal ging je misschien lekker naar de sportschool, het buitenland, of de hele avond dansen op een feest met je vrienden. Dan kon je daar toch nog even je ei kwijt om er weer tegenaan te kunnen. Maar daar is weinig van over. We zijn met zijn allen toe aan een gigantische uitlaatklep. Gelukkig is nog wel iets wat je kunt doen. Naar het buitenland mag misschien niet, dat betekent niet dat álle vakanties van de baan zijn. Je mag namelijk met je eigen huishouden binnen Nederland nog wel gewoon op pad! Waarheen? Limburg, bijvoorbeeld. 

Verblijven in Limburg

Om eventjes een beetje tot rust te komen en te ontsnappen aan de sleur van je dagelijks leven, kun je met je gezin, partner of huisgenoten even vertrekken. Je kan overnachten op een manier die bij jullie past. Bijvoorbeeld: 

  • In een bungalow. En dat kan in een Limburg vakantiepark. Zo zit je lekker in de natuur en kan je heerlijk uitwaaien. Ga een lang weekend of weekje weg en kom tot rust. 
  • In een bed & breakfast. Dit is meestal leuk als je van iets meer luxe houdt. Vaak kan je namelijk bij een bed & breakfast ook ontbijten bij de gastheer of gastvrouw. En je kunt je host om tips vragen over de omgeving, als je daar zin in hebt. Dat uiteraard nu op 1,5m afstand. 
  • In een chalet. Leuk met je gezin! Een heel huisje voor jezelf. Tot rust komen met de ruimte van de natuur om je heen. 
  • Op de camping. Voor de echte kampeerliefhebbers onder ons… Het is al bijna weer warm genoeg om in de tent te slapen. Check wel van tevoren of de campings ook weer open zijn in de gemeenschappelijke ruimtes. Je wil niet met tent en al klaarstaan om er dan achter te komen dat je niet naar het toilet kunt gaan! 
  • Op een boerderij. Dit is leuk om eens een keer gedaan te hebben. Sfeervol verblijven in een boerderij met je huisgenoten. 

Op pad in Limburg

De nieuwe nationale hobby wandelen kun je hier eens even goed uitvoeren. Je kan tegenwoordig met een app wandelroutes downloaden op je telefoon. Zo kun je er zelf op uit en zelfs als je slecht bent in kaartlezen, kan je met de navigatie van je telefoon nauwelijks verdwalen. Ook leent het landschap zich goed voor fietsen. Neem je fiets mee of huur er een en ontdek het landschap van Limburg. En natuurlijk, wat altijd bij vakantie hoort: lekker eten. Uit eten gaat helaas even niet, maar veel restaurants hebben nog steeds hun afhaalservice open. Bestel eten bij een restaurant en eet het op in je eigen gezellige accommodatie!