We doen het steeds vaker, in plaats van een bestaande woning na aankoop te betrekken en te verbouwen laten we steeds vaker een eigen huis bouwen. Maar waarom willen we dit eigenlijk? Een van de redenen is omdat we unieke wensen hebben die we in bestaande woningen simpelweg niet terugvinden. Een andere reden is omdat de woning die we kunnen kopen verouderd is en we een nieuwe, duurzamere woning willen neer zetten. In sommige gevallen kan dit op den duur zelfs voordeliger zijn dan een complete verbouwing binnen en buiten het huis. Maar waar het echt om draait is om wie wij zijn. Bij het laten bouwen van een huis wordt alles afgestemd op jouw wensen en behoefden, alleen zo krijg je een huis dat op maat gemaakt is.

De voordelen van laten bouwen.

Aan het laten bouwen van een huis zitten een aantal mooie voordelen. Naast het feit dat deze kan voldoen aan al onze wensen en we zo in een uniek huis kunnen wonen kan er bij het ontwerp en de bouw direct rekening gehouden worden met het gebruik van duurzame en milieubewuste materialen die niet alleen bijdragen aan het behoud van het milieu maar ook nog eens besparend kunnen zijn op de energiekosten. Een persoonlijk voordeel van het zelf bouwen van een huis is dat dit het mogelijk maakt om te wonen waar jij wilt in het huis dat jij wilt. Wil jij een eigen huis bouwen dan is Variahuis voor jou een uitstekende partner. Je krijgt hulp bij het vormgeven van jouw droomhuis en krijgt inzicht in een betrouwbaar bouwplan dat er tevens voor zorgt dat je niet voor teleurstellende verrassingen komt te staan door jou bij elke stap van het proces te betrekken.

Belangrijk om te weten

Belangrijk om te weten als je een eigen huis wilt laten bouwen is dat dit binnen het gestelde budget kan en je niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn verschillende bouwvormen mogelijk, Casco, half casco en sleutelklare woning. Doordat Variahuis het bouwproces zelf volledig uitvoert en hier toezicht op houdt is er een goed overzicht op de kwaliteit en de snelheid van de gehele bouw. Zo kan er een strakke planning gehanteerd worden en kunnen kosten worden bespaard. Zo kun jij binnen de kortste keren in jouw droomhuis wonen. Een eigen huis bouwen hoeft dus geen lang en ingewikkeld proces te zijn met de juiste partner.