Zou je graag wat extra geld over willen houden? Bijvoorbeeld omdat je een grote reis wilt gaan maken, aan de slag wilt met een flinke verbouwing of omdat je auto aan vervanging toe is? Besparen lijkt soms een onmogelijk opgave omdat je een bepaald uitgavenpatroon gewend bent, maar je zult merken dat het een stuk makkelijker is dan je denkt om hier verandering in aan te brengen. Wil je weten hoe je dat kunt gaan doen? Lees dan de onderstaande tips!

Zeg onnodige abonnementen op

Ontvang je maandelijks of wekelijks tijdschriften of kranten? Speel je mee met kansspelen? De meeste dingen kun je ook online lezen en gokken kost in 99% van de gevallen meer dan het oplevert. De staatsloterij opzeggen en al je abonnementen annuleren zorgt er dan ook voor dat je iedere maand veel geld overhoudt, terwijl de kans klein is dat je deze dingen echt gaat missen.

Koop kleding in de uitverkoop

Om geld te besparen hoef je echt niet in tweedehands vodden te gaan lopen. Het is niet nodig om alles bij de kringloop of vintage winkel te kopen. Je hoeft er alleen maar iets bewuster mee om te gaan. Koop je zomerkleding wanneer de herfst begint en schaf in de lente een nieuwe winterjas aan. Deze kleding is dan in de uitverkoop waardoor je prachtige dingen kunt kopen voor een fractie van de gewoonlijke prijs. Doe daar dus echt je voordeel mee.

Repareer en gebruik opnieuw

Helaas is het heel normaal om dingen weg te gooien die niet, of niet helemaal, goed meer werken. Dat is eigenlijk heel erg zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Probeer dus waar mogelijk dingen zelf te repareren of iemand te zoeken die dit voor je kan doen. Het zal je verbazen hoeveel je bespaart wanneer je probeert om zoveel mogelijk spullen een tweede leven te geven.

Zet je lasten op een rijtje

Het kan ook erg handig zijn om al je lasten eens op een rijtje te zetten. We hebben de abonnementen en kansspelen al benoemd, maar misschien zijn er nog andere dingen waar je maandelijks geld aan uitgeeft terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Het zou je bijvoorbeeld verbazen hoeveel mensen er wel niet dubbel verzekerd zijn voor bepaalde zaken. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere maandelijkse uitgaven waar je op zou kunnen besparen. Denk aan overstappen op een andere energieleverancier of een goedkoper telefoonabonnement, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Doe grote boodschappen

Iedere dag boodschappen doen is funest voor je portemonnee. Je kunt beter zoveel mogelijk boodschappen in één keer doen, bij voorkeur bij een wat goedkopere supermarkt. Op die manier heb je het meeste al in huis en hoef je alleen nog maar een aantal verse dingen te kopen. Dit zorgt ervoor dat je beter over je boodschappen nadenkt en onder de streep veel geld bespaart.

Op naar dat spaardoel

Met deze tips en een goede motivatie ben jij binnen de kortste keren bij je spaardoel aangekomen. Succes!