houten vloeren

Een houten vloer voegt niet alleen warmte toe aan je huis, maar staat ook gewoon heel mooi. Daarnaast kan het ook een grote investering zijn. Je doet namelijk tientallen jaren met een houten vloer. Ben jij van plan om houten vloeren te leggen in je huis? Lees dan snel verder, want hieronder geven we je tips waar je op moet letten voordat je een houten vloer koopt.

Check jouw mogelijkheden voor houten vloeren

Bij het kiezen van een houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden in je huis. Houten vloeren zijn vaak dikker dan andere vloeren zoals laminaat. Dit is belangrijk om te onthouden bij het kopen van een houten vloer. Je zult namelijk de dikte van de planken en ondervloer moeten kiezen die past bij de hoogte van je drempels en andere dingen in huis. Denk aan kastdeurtjes in de keuken, maar ook de vaatwasser bijvoorbeeld. Bovendien mag de hoogte van de vloer niet het openen van een deur blokkeren.

Kies waar je houten vloeren wilt leggen

Ga je houten vloeren door het hele huis leggen? Of alleen één verdieping of slechts één kamer? Moet de houten vloer doorlopen in de gang of op de trap? Dit zijn allemaal dingen om van tevoren goed te bedenken. Heb je al houten vloeren, dan kan het zo zijn dat je nieuwe vloer niet matcht. Wellicht is het dan mooier om alles in één keer wilt doen. Door dit van tevoren te bedenken, voorkom je teleurstelling achteraf als blijkt dat je bestaande en nieuwe houten vloer samen geen mooi effect geven aan je huis.

Maak een volledig kostenplaatje voordat je vloeren koopt

Zoals we al zeiden, is een houten vloer een investering. Het is voor veel mensen dan ook aantrekkelijk als ze ergens een goedkopere houten vloer vinden, of een ander bedrijf dat vloeren goedkoper installeert. Let wel goed op met prijzen vergelijken als je de vloer en installatie bij verschillende bedrijven aanschaft. Een goedkopere vloer kan hogere installatiekosten hebben. Wees daar alert op. En vergis je niet: vaak is de goedkoopste optie om de vloer en installatie bij hetzelfde bedrijf te kopen.

Heb jij nog belangrijke tips voor het kopen van houten vloeren? Laat het ons weten.