Ben jij geïnteresseerd om te werken in de ICT-industrie? Wellicht sta je te springen om aan de slag te gaan, maar heb je noch de kennis, noch de ervaring opgedaan die relevant zijn voor een baan in de ICT. Dat betekent echter niet dat de hoop is verloren. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je kunnen helpen aan een baan in de ICT-sector zonder dat je daar een lange studie voor hoeft te volgen!

Bekijk naar je ervaring uit het verleden

Ondanks je wellicht nog niet werkzaam bent geweest in de ICT-sector, kan jouw eerdere ervaring toch heel goed van pas komen! Denk bijvoorbeeld aan  ‘soft skills’ die erg gewild kunnen zijn, zoals oplossingsgerichtheid, communicatieve vaardigheden, strategisch denken en nieuwsgierigheid. Mocht je deze vaardigheden goed kunnen onderbouwen, dan kunnen ze je CV een enorme boost geven.

Neem ICT-bedrijven onder de loep

Om kennis te maken met de ICT-sector, is het belangrijk om relevante ondernemingen in kaart te brengen en te achterhalen waar zij de manschappen nodig hebben. Op deze manier kom je meer te weten welke vaardigheden relevant zijn en waar jij de focus op moet leggen. Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven in de ICT dienstverlening zoals BK IT Solutions en onderzoek de diensten en vacatures die ze aanbieden, zodat je een beter beeld krijgt wat er allemaal mogelijk is in de ICT.

Kies voor relevante certificeringen

Het is natuurlijk heel goed te begrijpen dat je geen tijd hebt om een technische opleiding van 4 jaar te volgen, maar geen nood. Er zijn genoeg opleidingsprogramma’s die je in slechts een aantal weken kan voltooien. Denk hierbij aan certificeringen op instapniveau die je kennis laten maken met diverse relevante programma’s in de ICT-sector. Het mooie is dat deze programma’s vrijwel allemaal op het internet te vinden zijn en dus kan je er mee aan de slag wanneer je wilt!