duinen kop van noord-holland

Ben je het helemaal zat om binnen te zitten en ben je door al je puzzels, boeken en Netflix series heen? Maar weet je niet wat je kunt gaan doen? Activiteiten binnen zijn nog steeds een beetje moeilijk te doen. En jij wilt er juist uit! Er zijn tal van buitenactiviteiten die meer dan de moeite waard zijn.

Hoe fijn is het om juist nu lekker uit te waaien aan de oer-Hollandse kust tijdens een mooie strandwandeling? Stevig doorstappen en de elementen om je heen voelen, de katde wind in je gezicht, het zand onder je voeten, de zilte lucht van de zee prikkelt in je neus. Je voelt de energie weer in je lijf gieren. Wat een verademing na al dat binnen zitten! Wauw, je ziet het al helemaal voor je en je wilt erop uit! Waar ga je heen?

Kop van Noord-Holland

Verlaat Amsterdam en laat de grote steden achter je. Reis naar het uiterste puntje van Noord-Holland en je bent bevindt je in de Kop van Noord-Holland. Dit gebied is grofweg verdeeld in vier delen en bestrijkt de gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. Het gebied is omringd door 3 verschillende kusten. In het westen bevindt zich de Noordzee, ten noorden de Waddenzee en ten oosten het IJsselmeer. Veel keuze om uit te waaien dus!

Welk deel je ook kiest, je zult je ogen uitkijken van de bijzondere schoonheid die dit stukje Nederland biedt. Ontdek bijvoorbeeld de verschillende badplaatsen langs de Noordzeekust. Van Julianadorp helemaal tot aan Den Helder. De prachtig uitgestrekte Hollandse stranden en hun duinenpartij. Of de kleinere stranden aan de andere kant, langs het IJsselmeer.

Dagje uit

Hoe leuk om dit te verkennen tijdens een dagje uit in de Kop van Noord-Holland? Dus waar wacht je op? Trek je hiking boots aan, pak een knapzak met snacks en drinken en trek erop uit voor een dagje lekker genieten van stukjes ongerepte natuurgebieden en leer over de historie van Holland boven Amsterdam en de zee!