grote ogen tips

Iedereen weet: met heldere, grote ogen zie je gelikter en jonger uit. Maar niet iedereen is gezegend met een paar bambi-ogen en we hebben allemaal wel eens wallen onder de ogen. Of dat nu genetisch is of je te te weinig slaap krijgt: je oogcrème kan daar niet tegenop. Maar met wat make-up trucs zorg jij makkelijk voor een wijde oogopslag. Je leest ze hieronder. Heb je geen zin om voor je wide eyed look elke dag in de weer te gaan met make-up? Laat dan wimperextensions zetten in Rotterdam.

Begin bij de basis

We hadden het al over donkere kringen, dus laten we daarmee beginnen. Het is immers een deel van de basis van je make-up. Je kan je donkere kringen makkelijk verbergen met wat concealer. Kies een iets lichtere tint dan je normaal gebruikt. Neem een concealer met een perzik achtige tint erin; dat zorgt ervoor dat paarse ondertonen van de kringen onder je ogen minder goed zichtbaar worden. Heb je genoeg tijd in de ochtend, probeer dan eens baking. Dit zal zorgen voor een nog betere en langere dekking.

Mooi gevormde wenkbrauwen = grotere ogen

Je wenkbrauwen zijn het kader voor je ogen. Deze moeten daarom flatterend zijn, om je ogen te complimenteren. Namelijk: alles wat je ogen accentueert (op de goede manier) zal ze groter doen lijken. Onderzoek welke wenkbrauwvorm het best bij jouw gezicht past en maak daar gebruik van. Onthoud daarnaast wanneer je je wenkbrauwen inkleurt, dat je de uitwijzende punt van je wenkbrauw niet laat ‘hangen’. Door hem juist richting je oor uit te laten lopen, krijg je een jeugdiger uiterlijk.

Ga oefenen met eyeliner

Ben je nog niet geoefend in de kunst van een perfect lijntje eyeliner te tekenen? Dan is dit het moment om te gaan oefenen. (Winged) eyeliner kan namelijk helpen om de illusie van grotere ogen te creëren. Om je een mooi lijntje te zetten, breng je een super dunne lijn zwarte vloeibare eyeliner aan langs de basis van je bovenste wimpers. Als je kleinere ogen hebt, is het beter om een dikke streep eyeliner op je bovenste ooglid te vermijden, omdat dat je ogen juist kleiner kan laten lijken.

Maak het tot slot een gewoonte om je wimpers te krullen voordat je mascara aanbrengt, en voilá, je hebt een stralende open blik!