De kans is groot dat je als kind zelf ook op de step hebt gestaan. Misschien weet je nog hoeveel plezier je daaraan beleefde en overweeg je daarom om nu ook een step voor je eigen kids aan te schaffen. Goed idee, want wist je dat steppen niet alleen leuk is maar ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van je kind?

De juiste step

Natuurlijk begint het met de juiste step vinden voor je kind. Niet te laag, maar ook zeker niet te hoog. Uit deze step kind buyer’s guide hebben we een aantal nuttige tips te danken die je daarbij kunnen helpen. Het stuur heeft namelijk een juiste hoogte wanneer deze tussen heup en middel uitkomt. Dat is eenvoudig na te meten en je hebt dan direct de hoogte waar je in de specificaties naar moet zoeken.

Goed, maar we hadden beloofd om wat meer te vertellen over waarom steppen dan zo goed is voor kinderen. Geen zorgen, daar komen we nu aan toe.

Spelenderwijs ontwikkelen

Kinderen ontwikkelen zich en leren de wereld kennen door te spelen, te ontdekken en te proberen. De step kan hier een waardevol stuk speelgoed in blijken. Veel kinderen kunnen al steppen voordat ze kunnen fietsen. Het is immers eenvoudiger om je evenwicht te bewaren doordat een step lager is en je voortdurend een voet aan de grond hebt.

Toch is de step daarmee een perfecte manier om alvast laagdrempelig te oefenen met het verbeteren van dat evenwicht. Zodat de fiets later als een minder grote stap voelt.

Ook voor oudere kinderen, die al prima kunnen fietsen, kan de step een manier zijn om aan het zelfvertrouwen te werken. Bijvoorbeeld door eenvoudige stunts en sprongen uit te halen, die met een fiets toch wat te gevaarlijk zouden zijn. Tenslotte is het voor kleine kinderen goed om te oefenen met de coördinatie van steppen met je voeten en sturen met je handen.

Kortom: er zijn volop redenen te bedenken om steppen onder kinderen te promoten. En de belangrijkste reden blijft toch wel: steppen is gewoon ontzettend leuk en een speelse manier om in beweging en in vorm te blijven!