Bij vervelende pijn in de nek, rug, schouders of gewrichten, kan het fijn zijn om een fysiotherapeut in te schakelen. Deze therapeut helpt de klachten te verminderen, zodat je weer optimaal kunt bewegen. Hierbij krijg je oefeningen mee en zul je ook bij de fysio oefeningen moeten uitvoeren. Maar wat doet een fysiotherapeut verder nog allemaal? Wij vertellen het je graag.

Behandeling

Bij pijnlijke spieren en gewrichten kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Hij of zij kijkt naar de pijnplekken en onderzoekt mogelijke oorzaken. Hiervoor stelt hij of zij je een aantal vragen en wordt je huidige situatie in kaart gebracht. Hierna wordt er een doel opgesteld over wat er de komende weken zal moeten veranderen om weer optimaal te kunnen bewegen. Je zal dus enkele keren terug moeten komen bij de fysio. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hiernaast geeft de fysiotherapeut voorlichting en begeleiding om verergering van de klachten te voorkomen. Het is hierbij belangrijk dat je de gewrichten en spieren niet overbelast.

Hoe kom ik aan een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut werkt vaak in een praktijk, zoals Fysiotherapie Ypenburg. Ook kunnen zij zich bevinden in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, revalidatiecentrum, of sportschool. Vaak werken verschillende instellingen ook met elkaar samen. Zo zie je veel dat fysiotherapeuten samenwerken met manueel therapeuten of sportcoaches om zo een optimaal resultaat te bereiken. Als je denkt dat je een fysiotherapeut nodig hebt, kun je contact opnemen met de huisarts. Zij kijken met jou mee naar geschikte praktijken. In sommige gevallen heb je een verwijsbrief nodig als je naar een fysio wilt, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Controleer dit daarom altijd eerst even bij je huisarts, voordat je besluit zelfstandig contact op te nemen met een fysio praktijk.