Het juiste kantoor kiezen en opzetten is niet makkelijk. Er zijn heel veel verschillende keuzes die je moet maken en er zijn een mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je hebt te maken met verschillende mensen waarmee je het kantoor gaat delen. Iedereen heeft weer zijn of haar eigen wensen. Je kunt proberen dit zoveel mogelijk met elkaar te bespreken om samen iets moois op te zetten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je alles hebt wat een kantoor nodig heeft?

Verschillende soorten werkplekken

Er zijn heel veel soorten werkplekken. Het ene bedrijf heeft voor iedereen een standaard plek en het andere bedrijf houdt meer van flexplekken. Probeer je werknemers  zoveel mogelijk mee te nemen in dit traject. Uiteindelijk tellen de meeste stemmen en kun je met het managementteam beslissen wat je het beste kunt doen. Uiteindelijk is het doel dat iedereen met plezier naar kantoor gaat en goed aan de slag kan.

Vergeet ook niet een fijne vergader- en lunchruimte te bouwen. Heb je dit niet voor je kantoor alleen, omdat je in een pand zit met verschillende bedrijven? Kijk dan naar de vergader- en lunchruimtes die het pand aanbiedt. Weleens buiten kantoor gaan vergaderen zorgt er overigens ook voor dat er meer ideeën naar boven komen bij mensen.

De belangrijke extra’s

Eén van de belangrijkste dingen voor op kantoor zijn Sanitaire voorzieningen. Ook hier is het goed meningen aan te horen van je werknemers. Een nette, schone werkomgeving zorgt voor rust in je hoofd en zorgt ervoor dat je beter werkt. De mogelijkheid om thuis te werken is ook een hele belangrijke extra. In gevallen van rampen of wanneer iemand zich niet goed voelt, is het handig deze mogelijkheid te hebben. Steeds meer mensen merken ook op dat ze de combinatie thuiswerken en op kantoor werken als prettiger ervaren.